IL PESTO GENOVESE
La Prima sensazione sarà respirare l'intenso profumo dell'Aglio di Vessalico, aspirare l'aroma del
Basilico D.O.P. Genovese poi assaggiando gusterete i
Pinoli Prima scelta di Pisa, e il meraviglioso Parmigiano Reggiano di montagna, tre anni di stagionatura ad unire questi gusti il suglime
Olio Extra Vergine della Riviera Ligure.
Inno del Pesto
(M. Morini - M. Borzone - M. Bosso - F. Saba - G. Cancilla - G. Casella - D. Ageno)
Quello ch’o l’ha inventôu, dovievan fälo santo, perché mangiälo l’è un regallo do Segnò.
Un bello mortâ de marmo e in legno o sêu pestello l’è quello che ghe vêu pe’ un pesto fæto ben.
Ti metti drento di pignêu e un bello spigo d’aggio, ti sciacchi ben in tò mortâ, finché unn-a cremma a l’è.
Azzunzi un granin de sâ e de baxeicò e feûggie pestella ben in riondo, finn-a quande sarsa a l’è. Un tocco de parmigian, e do formaggio sardo.
Urtimo poi ghe vâ un po’ d’êuio d’oia dop. Fæto coscì o l’è o mëgio che gh’è a-o mondo e a-a toa do Segnò o l’è segûo ch’o gh’è.
Capïo, foresto?
Coscì se fâ o pesto!
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